Le Petit Chat Blanc

Vores vinspecialist udtaler

Er lavet på druerne Grenache Blanc, Vermentino, Rousanne, Marsanne. Denne sammensætning gør vinen sprød og lækker. Le petit Chat er en vin der komplimenterer alles smag, den er frisk og let drikkelig. Samtidig en superlækker allround vin til enhver god middag.

Le Petit Chat
Le Petit Chat Malin betyder ”den snu lille kat” og er en serie af charmerende vine, der er lavet af Boutinot’s egne winemakers i det varme Languedoc.

Tænk sol og vine med masser af saftig frugt! Målet med Le Petit Chat Malin er ganske simpelt; at lave god vin, der får smilet frem på læberne. Altså, få tingene ned på jorden, hvor det stammer fra.

Vinene laves med fokus på kvaliteten, men til yderst attraktive priser. Dette opnås bl.a. ved at Guillaume Létang, som er ansvarlig for Boutinot’s vinproduktion i hele Languedoc, arbejder sammen med en række forskellige sydfranske vinbønder. Her udvælger han den frugt, der modsvarer de høje kvalitetskrav. 

Vin med international anerkendelse
Vinene har flere gange høstet flotte anmeldelser internationalt.

Vinen er lavet på de klassiske sydfranske hvidvinsdruer Grenache Blanc, Marsanne, Roussanne og Vermentino (Kaldt Rolle i Sydfrankrig). Efter selve vinifikationen smages de forskellige tanke igennem for derefter at foretage assemblage. Her blandes de forskellige ”lots” omhyggeligt, og dermed vælger de den stil, de ønsker i vinen.

Der fokuseres på de primære frugtige aromaer. Derfor vinificeres vinen udelukkende på ståltanke, og der foretages ingen malolaktisk gæring. Dette giver netop en ren, saftig og udtryksfuld frugt.