Cava Rose Brut, Crianza, Juve Y Camps

Vores vinspecialist udtaler

Denne cava er lavet ligesom champagne og er derfor meget elegant. Hvem kan modstå bobler? Og når de kan forendes med rose på denne måde, er det himmelsk. Vinen har en dejlig rød farve, med en smag af jordbær. Perfekt til en romantisk aften eller bare fordi man har lyst til et godt glas bobler.

Cavaens historie
I den nordøstlige del af Spanien ved den catalanske middelhavskyst syd for Barcelona, finder man Penedés-området, Cava´ens hjemstavn.

Betegnelsen Cava dækker over spansk mousserende vin lavet på Methode Traditionelle, det der tidligere blev kaldt Champagne-metoden. Grundvinen tilsættes
således sukker og gær, hvorpå den tappes på tykke flasker for at gennemgå andengæring i minimum ni måneder. Jo længere tid vinen får lov til at ligge, desto flere smagsnuancer og finere mousse vil den færdige Cava opnå. Efter endt lagring bringes flaskerne til pupitrene, en art flaskereoler, hvor flaskerne sættes med bunden i vejret. I denne stilling vil vinens bundfald samles i flaskehalsen, som nedsænkes i minus 20 graders frysevæske. Ved nedfrysningen indkapsles bundfaldet i en isklump, som man derpå slet og ret skyder ud ved at tage kapslen af flasken og lade kulsyretrykket presse klumpen op.

Afslutningsvis toppes flaskens indhold op med en likør, som alt efter mængden, der tilsættes, giver en enten tør eller sød Cava.

Huset Juvé y Camps
Firmaet Juvé y Camps, der blev grundlagt i starten af 1900-tallet, har siden da opnået ry for at være Spaniens bedste Cava-hus.

Deres produktionsmetoder må dog også betegnes som absolut kompromisløse – her skyes ingen midler for at opnå den bedste kvalitet.

Med denne mentalitet kan det ikke undre nogen, at Juvé y Camps gang på gang roses til skyerne, for eksempel af vinskribenten Robert Parker, som kort og godt siger 
“…Den bedste producent af mousserende vin i Spanien er Juvé y Camps…”.

Druerne til denne Cava Rosé kommer fra vinmarken Fexia 1, der ligger ved vingården Espiells. Familien købte gården i midten af 1950’erne, og dens vinmarker hører i dag blandt de absolut bedste i regionen.

Navnet Espiells kommer i øvrigt fra et mindre romersk kapel, der ligger i forlængelse af vingården.