Caraibe Ron Amalie

Vores vinspecialist udtaler

Rom er ikke bare i en drink med cola i. Rom er den ’’nye’’ cognac som før i tiden blev nydt efter middagen til kaffen. I dag er der mange der foretrækker en god rom i stedet, især fordi rommen er mere rund i sin smag.

Caraibe Ron er en ny rom serie, der har vundet flere priser og fået stor anerkendelse. Rommen er blandt anden blevet kåret til bedste køb til prisen.

Smagen er fyldig og cremet med toner af farin, honning og vanilje. Enhver romelsker vil blive glade for at få denne rom i gave eller tilbudt et glas til en sammenkomst.

Caraibe Ron Amalie
Caraibe Ron er en ny romserie – blended af vores egen Søren Beyer. Det er så vidt vides første gang, siden Sct. Croix var dansk, at et dansk firma med en dansk masterblender laver rom. Idéen med Caraibe Ron er som udgangspunkt at præsentere en serie unikke, gamle, fadlagrede rom af høj kvalitet til forbrugervenlige priser.

De første tre blends – Amalie, Charlotte og Peter – i Caraibe-serien blev lanceret i Danmark i september 2011, og de har fået en forrygende modtagelse.
De har alle tre været med i adskillige romsmagninger, og i konkurrence med andre gode fadlagrede rom har specielt Peter høstet stor anerkendelse – ja endda vundet flere af smagningerne, heriblandt også blevet kåret til bedste køb til prisen. Med 8 millioner liter rom potentielt til rådighed fra 29 destillerier fra ni lande kan vi lave stort set alle de typer rom, vi måtte ønske. Amalie, Charlotte og Peter er alle blends lavet i spansk stil. Dette betyder, at rommen er lavet på melasse, som er det restprodukt, man får, når man har raffineret sukkeret. Den spanske stil er den sødeste af de forskellige romstilarter, og Amalie, Charlotte og Peter ligger i den tørre ende af den spanske stil. Lige netop denne stil er bevidst valgt for at appellere til de mange, der holder af en god, gammel, fadlagret rom, som man kan drikke rent. Grunden til, at vi har valgt at lade rommen være i den tørre ende af den søde rom, skyldes, at hvis rommen bliver for sød, overdøves alle de øvrige nuancer, og man vil kun kunne smage sødmen.

De danske navne på rommene er en hyldest til de personer, der gennem historien har ydet en væsentlig indsats for Danmark i Caribien. Seneste nyhed i Caraibe-serien er en skøn hvid rom, lanceret under navnet Tall White, som en hyldest til de mange danske handelsskibe, der gennem tiderne har krydset de store oceaner mellem moderlandet og de eksotiske øer.